NIEUWS


Om en nabij Kerst en Oudjaar

Hierbij presenteren wij onze menu’s voor beide kerstdagen en oudjaar. Kerstavond (zaterdag 24 december) zij wij à la carte geopend. Dinsdag 27 december en nieuwjaar zijn wij gesloten.

MENU SUNDA KELAPA        €60,- p.p.

LEMPER JAWA
Lenterolletje van kleefrijst met gekruid gehakt van tempe
* * *
SOP PEPAYA
Geurige papaya soep met garnalen
* * *
OTAK OTAK
In bananenblad gestoomde crab met geraspte kokos en basilicum
* * *
RUSA BOGOR
Roergebakken hertenfilet met rode gember, geserveerd met gele rijst
* * *
KUE NATAL
Feestelijk dessert

MENU BETAWI        €60,- p.p.

POPIAH SAYURAN
Papierdun rijsteflensje gevuld met knapperige groenten en gehakte noten
* * *
SOTO AYAM
Klassieke Indonesische kippensoep, goed gekruid en rijk gegarneerd
* * *
ANEKA SATE
Drie soorten sate, zo verschillend als ze zijn vormen ze samen een voorstelling
* * *
DAGING PANGANG ACEH
Gegrilde entrecôte op pikante groenten, geserveerd met gele rijst
* * *
KUE NATAL
Feestelijk dessert

MOOIE FEESTDAGEN!

Brigade The Raffles

Uniek ‘pop-up restaurant’ The Raffles in Hotel Des Indes

HotelDesIndesSMHistorische tijden herleven in Hotel Des Indes. De ooit legendarische rijsttafel van Hotel Des Indes te Batavia wordt nieuw leven ingeblazen.

Authentiek Indonesisch restaurant The Raffles verplaatst zich voor twee speciale avonden in november naar het exclusieve Hotel Des Indes aan het Lange Voorhout. Het hotel host op maandag 7 en zondag 13 november a.s. eigenaar-sommelier Frank Deuning en chef-kok Vichai Boonyuen in fine-dining restaurant DesIndes.

RestaurantDesIndesSMDat deze twee vrienden, elk op eigen wijze een begrip in Den Haag, elkaar opzoeken is geen verrassing. Beiden zijn voortgekomen uit een Indisch verleden met een rijke gastronomische traditie. Hotel Des Indes (letterlijk vertaald: Hotel van Indië) werd in 1881 geopend voor reizigers vanuit de Oost en verwees naar het gelijknamige hotel in Batavia, nu Jakarta.
Naast het interieur, met Javaanse wandschilderingen en palmbomen, draagt het wapen van Hotel Des Indes nog steeds het zwaard en de krans van het wapen van die stad. Frank Deuning’s familie kwam tevens van Java. Hij noemde zijn restaurant (toepasselijk gelegen aan de Javastraat) naar Sir Thomas Stamford Raffles, gouverneur van Java (1811-1816) en zocht voor de inrichting inspiratie bij oude foto’s van het huis van zijn grootouders. De keuken kenmerkt zich door verse authentieke Javaanse gerechten à la minute bereid.

FrankDeuningVichaiBoonyuenSMGeneral Manager van Hotel Des Indes Rem Bastiaens: “Het is een eer om Frank en Vichai te ontvangen in Hotel Des Indes. Het is duidelijk hoezeer The Raffles geliefd en gerespecteerd is bij de echte liefhebbers en kenners van de authentieke Javaanse keuken.”

The Raffles eigenaar-sommelier Frank Deuning: “We brengen de nieuwe Indonesische keuken in de historische ambiance “van Indië” bij Hotel Des Indes. Zelf heb ik mooie herinneringen aan dit hotel en vind het dan ook heel bijzonder om deze samenwerking aan te mogen gaan.”

Chef-kok Vichai Boonyuen heeft voor de gelegenheid een nieuw 5-gangen ‘Batavia’ menu samengesteld, met een moderne rijsttafel als hoofdgerecht. Frank Deuning is gastheer en staat klaar om gasten te voorzien van een warm welkom en deskundig wijnadvies. Om het intieme karakter te waarborgen is het aantal couverts beperkt tot vijftig per avond

Zomermenu 2016

The Raffles Zomermenu — verleidelijk als de zon zelf

Bent u wel een beetje “klaar” met de wisselvallige Nederlandse zomer? Laat u verleiden door het zonnigste menu van Nederland en omstreken!

Voor slechts €32.50 p.p. (minimaal 2 personen) geniet u een avond lang van het beste wat de Indonesische keuken te bieden heeft.
Wat u mag verwachten:

THE RAFFLES ZOMERMENU min 2 pers. €32.50 p.p
Wijnarrangement 4 glazen €24,00 p.p.

PASSAR SOLO
Drie bijzondere voorgerechtjes
Pinot Blanc – Villa Wolf – Pfalz 2014

* * *
SOP KELAPA UDANG
Kokossoep met garnalen en bosuitjes

* * *
OTAK OTAK
Gestoomde vis in bananenblad met basilicum
Chardonnay Corrralillo – Matetic – Valle de San Antonio 2013

* * *
BEBEK MENYATYAT
Reepjes eendenborst gekruid met sereh en kunjit
Shiraz – Wirra Wirra – Adelaide 2014

* * *
BUAH MALIOBORO
Tropisch dessert van fruit en ijs
Coteaux de Layon Baumard 2014

Reserveren onder vermelding van ‘Raffles zomermenu’.
Graag tot snel!


Javastraat klaar!

De herinrichting van de Javastraat is klaar. U kunt weer aanrijden zoals u gewend was. Voor fietsers nu uit bijde richtingen.


RECEPT

BEBEK MENYATYAT
Reepjes roergebakken eendenborst
INGREDIENTEN
• 4 kemiri noten
• 1 duim laos
• 2 stuks sereh {citroen gras)
• 2 tenen knoflook
• 1 tomaat
• 2 takjes koriander
• 2 rode lomboks
• 1 afgestreken eetlepel trassi
• 1/2 ui
Dit alles fijnmalen in de blender daarna een ½ blikje kokosmelk toevoegen

• 4 eendenborsten + olie
Eendenborsten in reepjes snijden en roerbakken in de wajan of wok; saus toevoegen tot net aan de kook.

Garneren met gesneden kemangi of basilicum.

Met vriendelijke groet,

Frank Deuning
Restaurant The Raffles

Alle Dagen Feest

Hierbij presenteren wij u onze menu’s voor beide kerstdagen en oudjaar.
Kerstavond en Nieuwjaar zijn wij à la carte geopend.

Menu Betawi

€58,- p.p.

PASAR SENEN
Drie kleine voorgerechtjes.

* * *
SOTO AYAM
Indonesische kippensoep, goed gekruid en rijk gegarneerd.

* * *
ANEKA SATE
Vier soorten saté, zo verschillend als ze zijn vormen ze samen één voorstelling.

* * *
RENDANG SAPI BETAWI
Roergebakken plakjes osssehaas met geraspte kokos en aardappel, geserveerd met nasi kuning.

* * *
KUE NATAL
Kerstdessert.

Menu Sunda Kelapa

€58,- p.p.

POPIAH SAYURAN
Papierdun rijsteflensje gevuld met knapperige groenten en gehakte noten.

* * *
SOP KELAPA UDANG
Zachte kokossoep met garnalen en bosuitjes.

* * *
OTAK OTAK
In bananenblad gestoomde krab met kemangi.

* * *
RUSA BOGOR
Roergebakken hertenfilet met rode gember, geserveerd met gele rijst.

* * *
KUE NATAL
Kerstdessert.

Met feestelijke groet,

Frank Deuning
Restaurant The Raffles

Ondernemersgala 2015

Wine Professional 2015

Vichai Boonyuen in actie tijdens Wine Professional

Vichai Boonyuen

Frank Deuning tijdens Wine Professional

Frank Deuning

Vichai Boonyuen en Frank Deuning overleggen tijdens Wine Professional

Vichai Boonyuen en Frank Deuning

NRC Janneke Kookt 7 dec 2014

Xmas in The Raffles

Popiah Sayuran

Hierbij onze kerstmenu’s. Wij zijn beide dagen geopend vanaf 18.00 uur.
Van zondag 28 december t/m donderdag 1 januari zijn wij gesloten.

MENU BETAWI  –  € 58,00 p.p.

POPIAH SAYURAN
Papierdun rijsteflensje gevuld met kanpperige groenten en gehakte noten.

* * *
SOP KELAPA AYAM
Zachte kokossoep met kip en bosuitjes.

* * *
SATE LILIT BEBEK
Saté op serehstokjes van gehakt van eend en specerijen uit de hele archipel.

* * *
DAGING PANGANG ACEH
Gegrilde entrecôte op pikante groenten, geserveerd met gele rijst.

* * *
KUE NATAL
Kerstdessert.


MENU SUNDA KELAPA  –  € 58,00 p.p.

SALADA IKAN TERI
Pikante salade van kleine visjes met groene kruiden.

* * *
LAKSA LEMAK
Zachte kokossoep met diverse soorten vis en bosuitjes.

* * *
OTAK OTAK
In bananenblad gestoomde crab en vis met geraspte kokos en basilicum.

* * *
RUSA BOGOR
Roergebakken hertenfilet met rode gember, geserveerd met gele rijst.

* * *
KUE NATAL
Kerstdessert.

2e Prijs Copa Jerez 2014

CopaJerezFranknov2014

CopaJerezVichainov2014
CopaJerezUitgiftenov2014

Lunchen op het Rechte Pad