NIEUWS
Alle Dagen Feest
Hierbij presenteren wij u onze menu’s voor beide kerstdagen en oudjaar.
Kerstavond en Nieuwjaar zijn wij à la carte geopend.
Menu Betawi |
€58,- p.p. |
PASAR SENEN
Drie kleine voorgerechtjes.
* * *
SOTO AYAM
Indonesische kippensoep, goed gekruid en rijk gegarneerd.
* * *
ANEKA SATE
Vier soorten saté, zo verschillend als ze zijn vormen ze samen één voorstelling.
* * *
RENDANG SAPI BETAWI
Roergebakken plakjes osssehaas met geraspte kokos en aardappel, geserveerd met nasi kuning.
* * *
KUE NATAL
Kerstdessert.
Menu Sunda Kelapa |
€58,- p.p. |
POPIAH SAYURAN
Papierdun rijsteflensje gevuld met knapperige groenten en gehakte noten.
* * *
SOP KELAPA UDANG
Zachte kokossoep met garnalen en bosuitjes.
* * *
OTAK OTAK
In bananenblad gestoomde krab met kemangi.
* * *
RUSA BOGOR
Roergebakken hertenfilet met rode gember, geserveerd met gele rijst.
* * *
KUE NATAL
Kerstdessert.
Met feestelijke groet,
Frank Deuning
Restaurant The Raffles
Xmas in The Raffles
Hierbij onze kerstmenu’s. Wij zijn beide dagen geopend vanaf 18.00 uur.
Van zondag 28 december t/m donderdag 1 januari zijn wij gesloten.
MENU BETAWI – € 58,00 p.p.
POPIAH SAYURAN
Papierdun rijsteflensje gevuld met kanpperige groenten en gehakte noten.
* * *
SOP KELAPA AYAM
Zachte kokossoep met kip en bosuitjes.
* * *
SATE LILIT BEBEK
Saté op serehstokjes van gehakt van eend en specerijen uit de hele archipel.
* * *
DAGING PANGANG ACEH
Gegrilde entrecôte op pikante groenten, geserveerd met gele rijst.
* * *
KUE NATAL
Kerstdessert.
MENU SUNDA KELAPA – € 58,00 p.p.
SALADA IKAN TERI
Pikante salade van kleine visjes met groene kruiden.
* * *
LAKSA LEMAK
Zachte kokossoep met diverse soorten vis en bosuitjes.
* * *
OTAK OTAK
In bananenblad gestoomde crab en vis met geraspte kokos en basilicum.
* * *
RUSA BOGOR
Roergebakken hertenfilet met rode gember, geserveerd met gele rijst.
* * *
KUE NATAL
Kerstdessert.
Riesling Weeks 2014
Van vrijdag 30 mei t/m zaterdag 14 juni 2014 staat ook bij The Raffles de Duitse wijn centraal!
Onze RieslingWeeks menu voor €50,- p.p. all-in:
POPIAH SAYURAN
Papierdunne rijsteflensjes gevuld met
knapperige groenten en gehakte noten.
WIJN: Schiefer Riesling – van Volxem – Saar 2012
* * *
SOP KELAPA IKAN
Zachte kokossoep met diverse soorten vis.
* * *
DAGING PANGANG ATJEH
Gegrilde entrecôte met pikante groenten.
WIJN: Edition Riesling – Querbach – Rheingau 2002
* * *
BUAH SENEN
Tropisch fruit met ijs.
WIJN: Eiswein – Lergenmüller – Pfalz 2012
Voor meer informatie en reserveren, zie: www.duitsewijn.nl
Hennessy Gastvrijheidsprijs 2014
3e prijs: Loes Poley (SIR Restaurant Djan Djan, Houten)
Coach: Frank Deuning
THE RAFFLES TIMES
Het jubileumjaar succesvol afgesloten met een prachtige recensie in de Telegraaf. Wij gaan vol goede moed en nieuw élan verder.
Op herhaling wegens groot succes het Satémenu en een nieuw menu In het Voetspoor van Sir Stamford Raffles.
Menig horeca-carrière is begonnen in de afwas, zo ook die van Frank Deuning meer dan vijftig jaar geleden!
RECEPT
Sambal Goreng Hati
Gebakken kippenlevertjes
4 ons kippenlever, gekookt
1 eetlepel sambal
½ eetlepel petis udang
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel tamarinde pasta
1 eetlepel pindakaas
1 lombok (voor de garnituur)
olie
BEREIDING
* Sambal en petis udang aanbakken
* Gekookte kippenlever toevoegen
* Daarna de pindakaas, tamarinde en ketjap
* Garneren met gesneden lombok en serveren
Met vriendelijke groet,
Frank Deuning
Restaurant The Raffles