Uniek ‘pop-up restaurant’ The Raffles in Hotel Des Indes


HotelDesIndesSMHistorische tijden herleven in Hotel Des Indes. De ooit legendarische rijsttafel van Hotel Des Indes te Batavia wordt nieuw leven ingeblazen.

Authentiek Indonesisch restaurant The Raffles verplaatst zich voor twee speciale avonden in november naar het exclusieve Hotel Des Indes aan het Lange Voorhout. Het hotel host op maandag 7 en zondag 13 november a.s. eigenaar-sommelier Frank Deuning en chef-kok Vichai Boonyuen in fine-dining restaurant DesIndes.

RestaurantDesIndesSMDat deze twee vrienden, elk op eigen wijze een begrip in Den Haag, elkaar opzoeken is geen verrassing. Beiden zijn voortgekomen uit een Indisch verleden met een rijke gastronomische traditie. Hotel Des Indes (letterlijk vertaald: Hotel van Indië) werd in 1881 geopend voor reizigers vanuit de Oost en verwees naar het gelijknamige hotel in Batavia, nu Jakarta.
Naast het interieur, met Javaanse wandschilderingen en palmbomen, draagt het wapen van Hotel Des Indes nog steeds het zwaard en de krans van het wapen van die stad. Frank Deuning’s familie kwam tevens van Java. Hij noemde zijn restaurant (toepasselijk gelegen aan de Javastraat) naar Sir Thomas Stamford Raffles, gouverneur van Java (1811-1816) en zocht voor de inrichting inspiratie bij oude foto’s van het huis van zijn grootouders. De keuken kenmerkt zich door verse authentieke Javaanse gerechten à la minute bereid.

FrankDeuningVichaiBoonyuenSMGeneral Manager van Hotel Des Indes Rem Bastiaens: “Het is een eer om Frank en Vichai te ontvangen in Hotel Des Indes. Het is duidelijk hoezeer The Raffles geliefd en gerespecteerd is bij de echte liefhebbers en kenners van de authentieke Javaanse keuken.”

The Raffles eigenaar-sommelier Frank Deuning: “We brengen de nieuwe Indonesische keuken in de historische ambiance “van Indië” bij Hotel Des Indes. Zelf heb ik mooie herinneringen aan dit hotel en vind het dan ook heel bijzonder om deze samenwerking aan te mogen gaan.”

Chef-kok Vichai Boonyuen heeft voor de gelegenheid een nieuw 5-gangen ‘Batavia’ menu samengesteld, met een moderne rijsttafel als hoofdgerecht. Frank Deuning is gastheer en staat klaar om gasten te voorzien van een warm welkom en deskundig wijnadvies. Om het intieme karakter te waarborgen is het aantal couverts beperkt tot vijftig per avond

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *