Zomermenu 2016
The Raffles Zomermenu — verleidelijk als de zon zelf
Bent u wel een beetje “klaar” met de wisselvallige Nederlandse zomer? Laat u verleiden door het zonnigste menu van Nederland en omstreken!
Voor slechts €32.50 p.p. (minimaal 2 personen) geniet u een avond lang van het beste wat de Indonesische keuken te bieden heeft.
Wat u mag verwachten:
THE RAFFLES ZOMERMENU min 2 pers. €32.50 p.p
Wijnarrangement 4 glazen €24,00 p.p.
PASSAR SOLO
Drie bijzondere voorgerechtjes
• Pinot Blanc – Villa Wolf – Pfalz 2014
* * *
SOP KELAPA UDANG
Kokossoep met garnalen en bosuitjes
* * *
OTAK OTAK
Gestoomde vis in bananenblad met basilicum
• Chardonnay Corrralillo – Matetic – Valle de San Antonio 2013
* * *
BEBEK MENYATYAT
Reepjes eendenborst gekruid met sereh en kunjit
• Shiraz – Wirra Wirra – Adelaide 2014
* * *
BUAH MALIOBORO
Tropisch dessert van fruit en ijs
• Coteaux de Layon Baumard 2014
Reserveren onder vermelding van ‘Raffles zomermenu’.
Graag tot snel!
Javastraat klaar!
De herinrichting van de Javastraat is klaar. U kunt weer aanrijden zoals u gewend was. Voor fietsers nu uit bijde richtingen.
RECEPT
BEBEK MENYATYAT
Reepjes roergebakken eendenborst
INGREDIENTEN
• 4 kemiri noten
• 1 duim laos
• 2 stuks sereh {citroen gras)
• 2 tenen knoflook
• 1 tomaat
• 2 takjes koriander
• 2 rode lomboks
• 1 afgestreken eetlepel trassi
• 1/2 ui
Dit alles fijnmalen in de blender daarna een ½ blikje kokosmelk toevoegen
• 4 eendenborsten + olie
Eendenborsten in reepjes snijden en roerbakken in de wajan of wok; saus toevoegen tot net aan de kook.
Garneren met gesneden kemangi of basilicum.
Met vriendelijke groet,
Frank Deuning
Restaurant The Raffles