Zomermenu 2016


The Raffles Zomermenu — verleidelijk als de zon zelf

Bent u wel een beetje “klaar” met de wisselvallige Nederlandse zomer? Laat u verleiden door het zonnigste menu van Nederland en omstreken!

Voor slechts €32.50 p.p. (minimaal 2 personen) geniet u een avond lang van het beste wat de Indonesische keuken te bieden heeft.
Wat u mag verwachten:

THE RAFFLES ZOMERMENU min 2 pers. €32.50 p.p
Wijnarrangement 4 glazen €24,00 p.p.

PASSAR SOLO
Drie bijzondere voorgerechtjes
Pinot Blanc – Villa Wolf – Pfalz 2014

* * *
SOP KELAPA UDANG
Kokossoep met garnalen en bosuitjes

* * *
OTAK OTAK
Gestoomde vis in bananenblad met basilicum
Chardonnay Corrralillo – Matetic – Valle de San Antonio 2013

* * *
BEBEK MENYATYAT
Reepjes eendenborst gekruid met sereh en kunjit
Shiraz – Wirra Wirra – Adelaide 2014

* * *
BUAH MALIOBORO
Tropisch dessert van fruit en ijs
Coteaux de Layon Baumard 2014

Reserveren onder vermelding van ‘Raffles zomermenu’.
Graag tot snel!


Javastraat klaar!

De herinrichting van de Javastraat is klaar. U kunt weer aanrijden zoals u gewend was. Voor fietsers nu uit bijde richtingen.


RECEPT

BEBEK MENYATYAT
Reepjes roergebakken eendenborst
INGREDIENTEN
• 4 kemiri noten
• 1 duim laos
• 2 stuks sereh {citroen gras)
• 2 tenen knoflook
• 1 tomaat
• 2 takjes koriander
• 2 rode lomboks
• 1 afgestreken eetlepel trassi
• 1/2 ui
Dit alles fijnmalen in de blender daarna een ½ blikje kokosmelk toevoegen

• 4 eendenborsten + olie
Eendenborsten in reepjes snijden en roerbakken in de wajan of wok; saus toevoegen tot net aan de kook.

Garneren met gesneden kemangi of basilicum.

Met vriendelijke groet,

Frank Deuning
Restaurant The Raffles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *